Accessibility links

Кайнар хәбәр

Gürziyadakı cenk ve Kırım


Butun dünyada olğanı kibi, Turkiye’de de Gurziya’dakı cenk ve Rusyanın politikaları kün tertibinde tura. Kırım Tatar Milli Meclisi reisi Mustafa Kırımoğlu’nen ötken afta yapqanımız interviv internette yanki tapti.

Dünya Bülteni adli site üç kün boyunca onun aytqanların ana sayfasının töbesinde neşir etti.

Ondan gayrı Türkiyedeki Kafkasya diasporasının neşir orğanı Nart Ajans ve milletim ve başka internet sitelirinde bu haber neşir etildi. Milli Meclis reisi Mustafa beyin radyomuzğa berğen intervivunde aytqanları Türkiyede başka gazate ve radyolardaki yazarlarin ve komentar yapqan adamların da dikkatin celp etti ve gazatalarda Rusyanın Kırım’da alıp barğan siyaseti ve provakatsiyaları aqqında çeşitli aberler ve yorumlar neşir etildi. Bu haberlerde sıra Kırımğa mı kele? Sorularına cevap kıdırıldı.

Bu arada Kırım Tatar Milli Meclisi reisinin milletlerara münasebetler boyunca danışmanı ve Ankara Bilkent üniversiteti milletlerara münasebetler boyunca ocası olğan Prof.Dr.Hakan Kırımlı Türkiye İngiliz tilinde neşir etilğen Todayzaman adlı gazeteğe bergen mülakatta Rusyanın eski kuvvetin tiklemesinin Turkiye ve Batı için tehlikeli oğlanın ayttı.

Dr. Kırımlı, Putin devrinde Rusyanın kattı bir politika alıp barğanın, Gürcistanda Saakaşviliden son pro-Rus bir ukümetni başğa ketirip o yerni öz kontrolünde tutmağa tırışacağın, Çarlık devrinde, taa son Sovyet devrinde ve şimdiki Rusyada rejimler ve sistema denişse de Büyük Rusya ‘derjava” idealinin bügünde capcanlı saklanıp turğanın bildirdi..Hakan Kırımlı todayzaman gazatsına berğen mülakatında, Rusyanın, Rus vatandaşlarının yaşağanı başka yerlerde de oz menfaatleri için aynı politikanı alıp barğanın, Kırım’ında bu meselede kaynap tuğran bir qazanğa benzeğenin, Çeçenistanda yapqanları cinayetlerin ortada oğlanın kaydetti ve Gurcistannın Osetya ve Abhazyanın bağımsızlığın tanırsa bunun Rusyanın planların altüst eteceğin, mevcut krizlerin devam etmesinin Rusyanın menfaatine olğanın söyledi.

TÜRK DÜNYASI KÜNLERİ

Kastamonu Belediyesinin tertipleğeni ananeviy ``Türk Dünyası Günleri`nin 12`ncisi, 23-25 Ağustos tarihlerinde keçirile..
Kastamonu Belediyesinden yapılğan bildiriğe köre , 23 Ağustos Cumartesi akşamı büyük bir konsertnen başlayacak faaliyetlerde Belediye Sergi zalı`nda, Avrasya Kültür ve Sanat Birliği Resim Sergisi, sanatseverlerğe takdim etile.

Sergide, Özcan Tekin, Hüseyin Bulut, Yıldız Asangalı, Astar Momunbek, Enver Ahmet Kulov ve ve Kırım Tatar ressamı Ramiz Netovkin`in resimleri yer ala

Şenliğin ekinci kününde ise şeerğe kelğlen misafirler için kültür kıdıruvları yapılacak.

Kene Pazar künü endi Kırım Tatarlarğa belli jurnalist Kemal Çapraz, Bahtiyar Sipahioğlu, Doç. Dr. Abdülvehap Kara, Avrasyayazarlarbirligi reisi Yrd. Doç. Dr. Yakup Deliömeroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Giray Saynur Bozkurt’un iştirak etkeni Türk Dünyasının meseleleri adlı toplaşuv konferansiya keçilire

Kastamonu şeerindeki Türk Dünyası Künlerinde 24 Avgus Pazar aqşamı Kışla Parkı`nda, Başkurdistan ve Kosova Halk oyunları ansambillerinin nümayişleri olacak. Şenlik 25 avgust künü yekünlene.
Bu arada Kastamonuda bu senede iştirak etken Kırım Tatar ressamı Ramiz Netovkin endi Kastamonulular tarafında bizim şerli ramiz olarak çaqırıla. Onun Kastamonu resimleri, belediyenin internet saytındada Kastamonulu ressam adınen kösteriler. Malum olğani kibi Ramiz Netovkin, Kastamonu ve Kırım Bahçesaray şerlerinin çeşitli köşelerinin resimlerin Kastamonu belediyesi bir albüm olaraq neşir etken edi. Bu albümde bazı resimlerin Kastamonu mu yok sa Bahçesaraymo oğlanın anlamak mümkün değil.O qadar birbirlerine benzey bu şerlerin koşeleri.

MİLLETLEARA FESTİVALĞE KIRIM’DAN DA ANSAMBİL KELE

İstanbul Üsküdar Belediyesinin tertipleğeni 20 milletlerara Katibim Kültür ve Sanat Şenliği 25 Avgustta başlaycak 30 avgustta yekunlenecek. Üsküdar Belediye reisi Mehmet Çakır bir pres konferansiyanen şenlik programın açıkladı. Bu şenlikke çeşitli memleketlerden ve Kırım’dan da oyun ve yır ansambli iştirak etecek.
Malum oğlanı kibi Üsküdar Belediyesi eki seneden beri ramazan aylarında Kırımda çeşit faaliyetler keçire.
Ayrıca bu sene Bahçesaray’nen Übküdar kardaş şeer oğlan ediler.
XS
SM
MD
LG