Accessibility links

Кайнар хәбәр

Xäter könen yäşlär dä xäterli


Böyek tatar däwläte – Qazan xanlığı 1552ncе yılnıñ oktäberendä Yawız İvan ğäskärläre tarafınnan cimerelgän. Millätneñ kiläçägenä dä tä''sir itkän bu faciğa turında xalıq bügen dä onıtmıy. Böyek däwlät basıp alınğan, borınğı babalarıbız şähit kitkän kön bügenge stil'' buyınça 12nce oktäbergä turı kilä. Häm tarixi tögällekne xörmätläp, ber törkem qazanlılar bıyıl da Söyembikä manarası yanına cıyıldı.
Milli oyışmalar bu vakiygani 15ncе oktäberdä iskä ala. Bıyıl da şuşı könne İrek mäydanında irtänge säğät unda xäter könenä bağışlanğan çaralar oyıştırılaçaq.
Bu tarixi kön turında xäzerge buın belä mikän dip şähär üzägendä ber-niçä qazanlığa möräcäğät ittem. Nigezdä bu kön turında yäşlärneñ işetkäne bar. Kemder mäktäptä mondıy temağa inşa yazğanın xäterli, kemder tarix däresen isenä töşerä. Qızğanıç, millät yazmışına bäyle bulğan bu waqiğa bötenläy işetmäwçelär dä az tügel. Älbättä, yäşlär häm zamandaşlar törleçä uylıy. Alarnıñ belem däräcäse, milli üz añı, tarix, tel, mädäniätne belüe törleçä. İñ ğilemle, zıyalı millättäşlärebez dä az tügel. Bigräk tä din eşlekleläre, tarix ğalimnäre bu könnärdä iñ aktual'' mäsällärne tikşerä.

Al''bina Zäynulla, Qazan
XS
SM
MD
LG