Accessibility links

Кайнар хәбәр

“Kanaltürk” Qırımdağı Ramazan mizgellären kürsätäçäk


►Mübaräk Ramazan ayında birelgän awız açu programnarı qırım tatarların bergä cıya ►Qırımdagı Ramazan ayı küreneşläre Törkiäneñ “Kanaltürk” kanalında kürsäteläçäk.

Mubarek ramazan ayında iftar aşları insanların bir araga kelmesine qatnamasına ve qaynaşmasına vesile ola. 11 eylul aqşamı eski İstanbul deputatı ve çoq kereler Qırımğa kelip ketken ve Qırım Tatar milli areketine er daim qol tutqan Prof.Dr.Nevzat Yalçıntaş bir iftar daveti berdi. Bu davetke Qırım Tatar Milli Meclisi Turkiye Temsilcisi ve Emel Qırım vakufu reisi Zafer Karatay, çeşit televizyon qanallarının başları, gazete redaktorleri ve belli jurnalistler, deputatlar, Türkige belli bilim adamları iştirak ettiler.

Qırım tatarlarının toplu iftar aş
İftar aşından son kelgen davetlilerden bazıları çıkış yaparaq öz teessüratların anlattılar. Qırım Tatar Milli meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay da Qırım’daqı sonqı vaziyet ve Rusiyenin Qırımda alıp barğan provakatsiyaları aqqında malumat berdi.

Bu aftanın bir diger iftar aşıda Kocaeli şeerinde oldu. Kocaeli Qırım Tatar cemiyetinin davetinde 1000ğe yaqın adam beraber iftar ettiler. İftar etile ekende zaalda Kocaeli Qırım Tatar cemiyetinin faaliyetleri videoslayt olarak kösterildi.
Bu davetke Qırım Tatarlarından gayri, Kocaeli şeerinin ve etrafındaqı qasabaların başlıqları da iştirak etti.
  • Kırım'da Ramazan coşkusu Kanaltürk adlı Televizyonda
Seyfullah Türksoy'un hazırlağanı Türksoy'la İpekyolu, bu hafta Qırım Tatarları'nın Ramazan sevincini ekrana ketire. Programma 14 sentiyabır Pazar künü Türkiyedeki saatnen 15 ta Kanaltürk adlı televizyada kösterilecek. Programmanın tekrarı kene aynı qanalda 20 sentiyabır cumartesi künü olacaq.

  • Türksoyla ipekyolu adlı televizya programmasının basın tanıtımında
  1. 1944 yılında vatanlarından sürülen Tatar Türkleri'nin yürek yaqqan feryadı..
  2. 76 yaşındaki Şeküre nineyle 81 yaşındaki Seyid İbrahim dededen acıklı sürgün hatıraları...
  3. Yıllardır gözyaşlarınen yırlanğan asret türküleri...
  4. 350 yıl boyunca Qırım hanlarına mesken olan Han Sarayı'ndan muhteşem görüntüler...
  5. Bahçesaray, Akmescid, Yalta ve Sivastopol'dan insan manzaraları...
  6. İşsizlik ve yoksulluk girdabındaki Kırım Tatarları'nın Türkiye'den beklentileri...”
İstanbul Qırım Tatar Cemiyetinin neşir orğanı Bahçesaray Jurnalinin yañı sanı çıqtı

Bahçesaray Jurnalinin sonki sanınıda Cemiyet reisi Celal İçtenin Milil Meclis reisligi aqqındakı yazısı,
Qırım Tatar Milli Meclisi reisinen Azatlıq radyosunda eşittirğenimiz interviv, Zafer Karatay’ın Gurziyadakı cenk ve Qırım adlı makalesi, Aydil Erolun Cengiz Aytmatov aqqındakı yazısı ve çeşit makaleler ve haberler yer ala Jurnalni internetten www.bahcesaray.org adresinden de okuyabilirsiniz.


XS
SM
MD
LG