Accessibility links

Кайнар хәбәр

Qırım Tatarları häm Ramazan


►Unber aynıñ soltanı Ramazan ayında Qırım milli oyışmaları iftar programnaların çaralarına äwzem qatnaşa .►“Başqa Vatan Yok Qırım Tatarları” Multi Medya Proyekti Tanış Etile

Unber aynıñ soltanı Ramazan ayında Qırım milli oyışmaları iftar programnaların çaralarına äwzem qatnaşa. Yaña uqu yılına äzerleklär barganda Qırımga barıp uqığan Törkiädäge qırım tatar yäşläreneñ sanı artqan. Kocaelidäge qırım tatar oyışmalarınıñ çirattagı cıyını uzdı.Törkiädä Azäri, Qırım häm Tatar cır-moñları digän kitap dönya kürde.

Müsulmanların on bir ayın sultanı dep aytqanlırı mubarek ramazan ayı başladı.Bizde radyo dinleyicilerimiznin ve bütün müsülmanların ramazan ayıların hayırlaymız. Türkiye’deki Qırım Tatar cemiyetlerinin kimersi de ramazan ayı programmaları alıp baralar. İstanbul Qırım Tatar cemiyetinin konakbay adlı aşhaesinde ramazan boyunca emen er kün iftar aşları berile. Ankara’daki Qırım Tatar cemiyetleri birleşmesi umum merkezin de ve başka şerlerdeki Qırım Tatar cemiyetlerinde de er kün olmasa da cemiyet azalarına o şeerlerde olğan talebelerğe ve misafirlerine iftar aşları ikram etile.

Qırım Tatar cemiyetleri birleşmesi umum reisi Dr.Ahmet İhsan Qırımlı ve İstanbul Qırım Tatar cemiyeti reisi Celal içten neşir etkenleri mesajlarında Müsülmanların ramazan ayların tebiriklediler ve ersene olğanı kibi bu sene de ramazan ayında fitre ve zekatların Qırım’da muhtaç olğanlarğa darqatılmak maqsadınen öz cemiyetlerinin kabul etkenlerin ilan ettiler.

Qırım’da Üniversitelerğe Türkiye’den Talebe

Qırım’dakı üniversitetlerğe Türkiye’den talebe alıp barma kampanyası kün künden inkişaf ete. İstanbul Qırım Tatar cemiyeti ve Qırım Tatar Milli Meclisi Türkiye temsilciliğinin teşviklerinen başlatılğan bu programmada yaşanğan problemalarnın doğrudan çezmek için İstanbul Qırım Tatar cemiyeti aktif olarak işğe özü de kirdi bu sene. İstanbul Qırım Tatar cemiyeti reisi Celal İçten, Türkiyeden Qırımdaki üniversitetlerğe talebe yollamanı, hem insanlar üniversitet oqusunlar em de bu insanlar Qırımnı tanısınlar ve qaytqan son Qırım ve Qırım Tatarlarının temsilcisi destekçisi olsunlar dep başlatılğanın, bu işte çeşitli dernek ve ticariy firmaların işleğenin, em sayını arttırmak em de meydanğa kelğen problemalarnı azaltmaq içün bu seneden başlap bu organizasyonda İstanbul Qırım Tatar cemiyetinin aktif olaraq işlemesine qarar alğanların bildirdi.

Kocaeli Qırım Tatar Cemiyetinin Sıradıkı Kongresi

İstanbulğa 80 kilometr uzaqlıqtaqı Kocaeli şeerindeki eki Qırım Tatar cemiyetinden birevi olğan Kocaeli Qırım Tatarları cemiyeti nevbetteki umum toplaşuvun 21 sentiyabırda dernek merkezinde keçirileceğin ilan etti. Toplaşuvda yanı cemiyet idare eyeti de saylanacak.

“Başqa Vatan Yok Qırım Tatarları” Multi Medya Proyekti Tanış Etile

Amerikanın New York şeerindeki Colombia Üniversitetinde etnomuzikolog olaraq işleğen Maria Sonevyts'ka azırlaycağı “No other home The Crimean Tatars” adlı multimedya proyektin nasıl olacağın tanış ete. Colombia üniversiteti Hariman Enstitüsünde 9 sentiyabır akşamı saat 19’da yapılacaq tanış takdiminden son misafirlerge ikramda yapılacaq. Maria Sonevyts’ka proyektin 12 sentiyabırda Amerika Qoşma Devletlerinin payitahtı Washingtondakı Ukrayna Pasoltsvasında da yapacak. Maria hanım proyektin azırlamaq maqsadınen 19 sentiyabırdan son Qırımğa barıp işlemeğe başlaycaq.

Yanı Neşriyat

Altan Araslı’nın azırlağanı “Azeri Kazanlı ve Kırım Türklerinin Folklor ve Musikisi” adlı kitap Ankara’da Yurtrenkleri neşriyatı tarafından basıldı. Kitap 210 sayfa koleminde ve Türkçe ve Rusça neşriyatqa esaslanıp yazılğan,


XS
SM
MD
LG